Bild
Nästa artikel
Arne

Återbesöket

Publicerad 23 september 2011 (uppdaterad 23 september 2011)
Måndagen den 17 juli skulle vi flyga vidare till Tulsa i Oklahoma...
...som var USA-resans stora begivenhet med Early Fords stora swapmeet och jubileum. Innan vi lämnade Phoenix ville vi åka tillbaka till den underbara bilskroten som förhoppningsvis hade öppet på måndagar.
Biluthyrningen låg i anslutning till hotellet och redan på söndagskvällen hade vi förvissat oss om att det fanns en bil för uthyrning på måndagsmorgonen. Våra väckarklockor ringde tidigt denna morgon och vi möttes vid vår hyrbil för resan söderut. Vi fick samma bil som vi hade på söndagen och det kändes bra för den bilen verkade trygg och säker, något som snart ändrades till otrygg och osäker.
Efter en stunds körning började motorn att koka, kanske beroende på att AC:n hade jobbat för högtryck. Vi körde in till en bensinmack och fick där första hjälpen så att vi kunde fortsätta mot det åtråvärda målet. Väl framme ser vi att det är öppet och vi kan dra en lättnadens suck, nu var det bara att ta kameran och springa in och plåta.
Det var svårare än vi hade räknat med. Vi möttes av kalla handen, det spelade ingen roll om vi kom ända från Sweden eller Hotahejti, ingen fick gå bakom disken utöver den barska personalen. Det var nog därför de flesta bilarna var så kompletta som de var.
Området bevakades även av en till synes snäll vit schäfer.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.