Nästa artikel
Extraerbjudandet
Arnes backspegel

Extraerbjudandet

Publicerad 14 maj 2013
Någon gång i slutet av 70-talet troligen 1978 var jag hos min lokala cykelhandlare...

...Alvar Carlefalk, Tellus Cykel i Midsommarkransen. Jag skulle bara köpa ventilgummin till min cykel men då jag var välbekant hos Alvar fick jag nu även ett extraerbjudande.

Någon hade några år tidigare lämnat in en Vespa för reparation och tydligen glömt bort att lösa ut fordonet varvid jag nu tillfrågades om intresse fanns. Jag nappade på förslaget och följde med Alvar till en gammal lokal på Vattenledningsvägen alldeles intill Tellusbiografen.

Femhundra kronor betalade jag för Vespan, men i den gamla lagerlokalen fanns det mer intressanta köpeobjekt nämligen två stycken osålda nya Rex damcyklar från sent 40-tal men som grädde på moset fanns även en sprillans ny "moped" en Rex med ILO däcknötare på bakhjulet årgång troligen 1952.

"Vad vill du ha för moppen?" undrar jag. ”En tusenlapp vill jag nog ha”, tyckte Alvar. Då min plånbok nu blivit tom på grund av Vespaköp bestämde vi oss för ägarbyte nästkommande dag. Glad i hågen vandrade jag nästa dag bort till den närliggande  cykelaffären för att bli stolt ägare till en "ny" veteranmoped.

Tyvärr blev det inget köp av, far och son Carlefalk hade råkat i osämja. Ska du sälja det enda av värde vi har undrade sonen Björn. Nu har dryga trettio år passerat, Björn har fortfarande sin klenod kvar och vi är inte ovänner.

Vart Vespan sen tog vägen har jag ingen aning om

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.