Bild
Nästa artikel
Arnes backspegel

Fladder – känd från Hassan i P3

Publicerad 29 oktober 2013
Jag träffade Fladder, som han alltid kallades redan 1966 då han han liksom jag for land och rike kring för att få träningsköra speedway.
Jag hade en gammal JAP från 1940-talet som inte var i bästa skick medan Fladder, som egentligen hette Leif Eklund tror jag, förfogade över en helkromad JAP i bästa skick. Hojen hade han köpt av svenske juniormästaren Egon Stengarn.
 
Fladder ledsnade så småningom på speedway och nu fick jag chansen att köpa hojen. I plånboken hade han ett skrynkligt fotografi på hojen, troligen för att han gillade den så skarpt. Han gav mig fotot, kanske mest för att jag skulle bli sugen ty köpesumman var ju ganska hög, tusen bagis. När jag vänder på kortet kan jag läsa diverse anteckningar gjorda av nyss nämda Fladder, till exempel Tommy Ögren, en adress och rörpul. Anteckningar värdefulla för en som behöver JAP-delar.
 
Tommy Ögrens farsa hette Gösta och hade tidigare kört för Getingarna och han var rörpulare till vardags liksom min farsa. Dom var faktiskt jobbarkompisar.Tillbaka till Fladder. Någon kanske har lyssnat på Hassan då en kille (Fredrik Lindström) med en Kawa 125:a vill bli medlem i Sofia Hogs som är en Harleyklubb.
Det är nu man får höra Fladders ljuva stämma: "Här blir du aldrig medlem, det här är en Harleyklubb".

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.