Bild
Nästa artikel
Arnes backspegel

Ingen riktig chopper

Publicerad 24 januari 2013
Det är semester och året är 1986

Min dåvarande sambo Mona vill att vi tillsammans med hennes tre barn skall åka och hälsa på hennes mormor och morfar och samtidigt göra det till en semesterresa. Edvin och Svea som de hette bodde i Ramsele på någon typ av äldreboende.

Här gällde det att ställa upp.  245:an packades full och som grädde på moset kopplades den nyinköpta husvagnen bakefter, en SMV av äggmodell årsmodell 1964 inhandlad från Janne "Räven" på AVA Mc för den ynka summan av 3 000 kronor.

 

Resan till Ramsele gick klanderfritt men jag var inte speciellt uppspelt inför träffen med gamlingarna på hemmet. Väl framme visade det sig att morfar Edvin var på ett strålande humör och gärna spelade fotboll med barnen, Mormor var inte lika glad, hon berättade för mig att någon hade stulit hennes chopper. Oj, vad jag hade misstagit mig, mormor Svea var tydligen en riktig hårding det hade jag aldrig trott, men nu blev jag mer impad Svea berättade att det var en trehjuling och då måste det ju vara en Trike, undrar om den var preppad med en Folkamotor? Kanske var Svea medlem hos Hells Angels?

 

Nästa dag kom svaret och jag var inte längre lika impad. Den trehjuliga choppern visade sig vara en moppe, en shopper, lämplig för en pensionär att ta sig till affären med för att göra dagens inköp.  

 

Svea var en vanlig pensionär och det var nog bäst så.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.