Nästa artikel
Roffe Rödings raggarbil
ARNE

Roffe Rödings raggarbil

Publicerad 15 juli 2011
OK hade på 1960-talet öppnat ett bilvaruhus i Hammarby fabriksområde. I bottenplanet fanns en GDS-anläggning …

… som var en välkommen plats för fattiga motorintresserade ungdomar. 1964 var jag där och mekade med min Cheva -55 och lyckades glömma kvar farsans nya borrmaskin som jag olovandes hade tagit med mig. Den hade fått ”fötter” när jag kom tillbaka för att hämta den.

Utanför BIVA, som var det korrekta namnet på anläggningen väntar en skamfilad Mercury V8 av -46 års modell. Ägaren är Roffe "Röding" som bar sitt stolta namn på grund av sin fina hårfärg.

Roffe som inte syns till på bilden har troligen gått för att kolla efter en ledig mekarplats, istället syns hans kompisar Robban Hammarström och Carsten Pedersen.

När man kan ana att skicket på bilen inte är något vidare så blir man extra förvånad när man får veta att det är samma bil som senare renoverades av Janne Linderholm i Rönninge efter att ha används av en annan känd bilrenoverare, nämligen Björne Wallman i Bromma.

Björn köpte bilen av Roffe ”Röding” och använde bilen som bruksbil en tid tills den gick vidare till Janne Linderholm och blev en veteran.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.