Nästa artikel
Scania och mycket räksallad
ARNE

Scania och mycket räksallad

Publicerad 14 april 2011 (uppdaterad 19 april 2011)
På 1970-talet körde jag långtradare för ASG. Östersund och Örnsköldsvik var destinationsorter, men även …

… Sundsvall därvi förfogade över en lägenhet. Bilen lastades av lotsar på dagarna och mitt arbetspass började vid femtiden för det mesta.

När man startade i Sundsvall kunde man innan stängningstid hinna till en korvgrill vid utkanten av Skutskär. Det var en generös korvgubbe som jobbade där, han snålade inte med räksalladen. Ofta köpte man köttbullar och mos med mycket räksallad. Så blev det även denna gång.

Jag får min portion och när jag ska balansera mat och dryck samtidigt som dörren skall öppnas händer något tråkigt. Jag tappar hela den goda portionen på mattan mellan säte och pedaler. Vad gör man nu?

Rädda det som räddas kan, försiktigt och utan att få med något grus lyckas jag rädda nästan hela portionen. Jag slog gummimattan mot gatan och det mesta kladdet försvann.

Nu var det dags att äta den något avsvalnade maten för att därefter bege sig mot Stockholm.

Efter en stund märkte jag att nu var även mina skor kladdiga av mycket räksallad. Några mil senare, vid Gryttjom, ligger det en Gulf-mack som har nattöppet. Jag svänger in bakom macken och får till min lycka se en stor vattenpöl. Ut med den kladdiga mattan och plask med den i vattenpölen. Även skorna gick samma väg. Nöjd och belåten fortsätter jag nu färden söderut.

Plötsligt känner jag stark diesellukt. Vattenpölen var en dieselpöl som någon hade åstadkommit, nu var både dojor och matta halare än halast.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.