Nästa artikel
Tulsa – the boring city
Arne

Tulsa – the boring city

Publicerad 4 oktober 2011
Med fem bussar lämnar vi hotellet i Phoenix och nu går färden mot flygplatsen för vidare färd mot Tulsa.
Ombord på American Airlinesplanet kommer vi i samspråk med flygkaptenen som var väldigt trevlig och bjöd in oss sex personer att åka i första klass med extra gott om plats i de vräkiga fåtöljerna.
Kaptenen undrade vad vi skulle göra i Tulsa, det är ju den tråkigaste staden i USA. Vi förklarade att vi skulle på veteranbilsmarknad men han tyckte nog att vi var felvaggade och önskade oss lycka till.
 
Väl framme i Tulsa och hotellet ville vi hyra bil för att se den tråkiga staden med dess omgivningar. Vi fann en biluthyrningsfirma inte långt från hotellet men det var varken Avis eller Hertz, som vi hade skaffat kreditkort till nej det här var Budget, en hyrfirma som senare kom även till Sverige.
Vi ville hyra bil och betala kontant vilket visade sig vara omöjligt, har man inget kreditkort är man inte betrodd och anses som skummis. När jag står och gräver i min plånbok får uthyraren syn på mitt Hertz-kort och nu blev det ett annat ljud i skällan. Vi hade ett kreditkort alltså var vi inga skummisar. Hertzkortet drogs i Budgetuthyrarens kortautomat och vips fick vi hyra en riktigt fin Thunderbird, visserligen med defekt bränslemätare men ändå, en Thunderbird!  
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.