Nästa artikel
Techno Classica Essen 2012
Bildspel

Techno Classica Essen 2012

Publicerad 31 mars 2012
Klassikerläsaren Emil Nilsson bjuder på bilder från Techno Classica i Essen 2012. Häng med på en rundtur!

Det går minst fyra olika organiserade bussresor till Techno Classica i Essen – Europas största gammelbilsmässa. Jag åkte med ett Halmstadföretag, samma som förra året, och det var till stor del ett kärt återseende bland resenärerna.
Blandade åldrar, i år var jag iallafall inte näst yngst.


Vi hade två heldagar planerat på mässan, fredag och lördag och förväntningarna var på topp när vi klev ur bussen i strålande solsken.Vi hade 20-22 grader varmt bägge dagarna – helt underbart då ca 20 000 kvm av mässan är utomhus. Kan det finnas något bättre än att äta en bratwurst och kyla strupen med något kallt samtidigt som man går runt i en härlig vårsol och tittar på gamla bilar?
De resterande 110 000 kvm var fyllda till max med det mesta. De stora tyska bilkoncernerna hade nästan var sin hall, klubbar och sammanslutningar huserade i de mindre hallarna på övre plan.


Många bilhandlare ställde ut sina saluvagnar, det visades upp klassiska samlarbilar, sportbilar och massor av ögongodis.
Övriga hallar innehöll allt vad besökarna kunde förvänta sig inom reservdelar, nytt som begagnat, klockor, kläder och livstilsartiklar, litteratur och modellbilar.
Vi var ganska klara efter två hela dagar på mässan, ändå känns det som man missat massor. Då har man en bra orsak att återvända nästa år, för även om mycket var sig likt sen förra året, så var det hur mycket nytt som helst.Tack alla medresenärer för en helt fantastisk resa. På återseende nästa år!
 
Text och foto: Emil Nilsson, Halmstad

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.