Nästa artikel
Chans att rädda ovanlig Volvo
BLOCKHAREN

Chans att rädda ovanlig Volvo

Publicerad 15 november 2010 (uppdaterad 17 december 2013)
Innan Volvo Duett kom tillverkade flera karossmakare skåpbilar på leveranschassit PV445. En av dessa är nu till salu.

Det första leveranschassit presenterades i september 1949 och de 500 först tillverkade hade beteckningen PV444A. Renoveringsobjektet som Johan Renck i Boxholm säljer är en av dem. Enligt Johan bör det vara en av fem tillverkade av Aktiebolaget Svenska Järnvägsverkstäderna med denna typ av kaross.

– Jag har ett utdrag från ett tidigt ägarbevis där en Harald Lundbäck från Källviken socken i Kristinehamn som står som förste ägare den 17/11 1951, berättar Johan Renck.

Volvon har en B4B-motor men den är i samma vackra rostkulör som resten av bilen. Den har stått avställd sedan 1981 och är enligt Johan relativt komplett, exempelvis finns en av de båda bakskärmarna.

Frågan är varför inte Johan tar sig an ett så högintressant objekt?
– Mina projekt börjar bli för många. Spiken i kistan var mitt senaste köp av en lagerlokal som kräver en hel del omsorg. Jag har insett att jag inte är odödlig och har ett begränsat antal vintrar att renovera bilar på och ännu färre somrar att njuta av dem. Jag har även en Lancia Flavia och en BMW 2800 CS och två rodbyggen som står och väntar på mig.

I annonsen skriver Johan Renck att bilen säljes till högstbjudande, men att bud under 15 000 kronor inte är aktuellt. Här finns en chans att göra en kulturgärning och samtidigt skapa en meningsfull fritid för sig själv för ett bra tag framöver.

Relaterade bildspel

Länk till annonsen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.