Nästa artikel
Peugeot och Roland Garros
BLOCKHAREN

Peugeot och Roland Garros

Publicerad 24 oktober 2010 (uppdaterad 17 december 2013)
Specialversioner, oavsett bilmodell, är alltid trevligt. Den som kan sitt Peugeot vet att välja en modell med tillägget Roland Garros. Som denna 106.

Sista bollen har just servats på årets Stockholm Open. Med tennis i bakhuvudet ger sig blockharen ut på Blocket och hittar en lågmilad Peugeot 106 Roland Garros. Kopplingen till tennis är följande:

Roland Garros var flygare. Han föddes på den franska ön Réunion 6 oktober 1888. När han fått luft under vingarna blev han förste man att flyga över Medelhavet, något som skedde 1913. Efter detta blev han stridspilot och deltog i första världskriget, där han blev nedskjuten och fängslad 1915.

Det stoppade inte Roland Garros. Flygaren flydde och började flyga igen. Men dagen före sin födelsedag 1918 blev han beskjuten igen. Denna gång störtade herr Garros och omkom.

I efterhand har en tennisanläggning i Paris uppkallat efter Roland Garros och på dess banor spelas franska öppna. 1984 bestämde sig Peugeot för att börja sponsra franska öppna. Detta samarbete fördjupades 1989 och detta firades med en specialmodell – Peugeot 205 Roland Garros.

Garros-bilar bär alltid mörkgrön metallic, har stolar i vitt delläder och är i övrigt väldigt välutrustade. Nu har blockharen alltså hittat en 106 med bara 7 050 mil på mätaren. Frukörd är den också. Klicka på länken till höger för att hitta annonsen.
 

Länk till annonsen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.