Nästa artikel
Årets Klassiker-kandidat 12: Ford 17m
Årets klassiker

Årets Klassiker-kandidat 12: Ford 17m

Publicerad 7 januari 2013 (uppdaterad 17 december 2013)
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker! Vi presenterar de tolv kandidaterna i vår fina väggkalender som följer med nummer 1/2013 – och här på webben!

Fortfarande 1960 var det helt okej för en bil att vara kromkäck och tivoliglad. Tio år senare var det som om en gråhinna singlat ned över svenska parkeringsplatser och infartsleder. Fyrverkeriet hade tappat höjd, trafiken fått uniform. Bilar hade blivit bilism. Att då susa genom förorten med en lågupplöst europaversion av en fenig amerikanare, med blixtformade lister, kromnylle och bjärt lackering kan inte ha betraktats som något annat än väldigt, väldigt omodernt. Snudd på hopplöst. Kanske var det just därför som en affärsman någon gång 1975 backade in sin gröna och vita Ford 17m deluxe 1960 i ett anonymt förråd på Ekerö utanför Stockholm.

 

Mer än 30 år senare blev det dags att röja ur garaget och Steve Tell råkade befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Han köpte den kromglada Forden och återförde med små men välriktade medel den kromglada tysken tillbaka till verkligheten. ”Bilen skulle inte må bra av en totalrenovering!” säger Steve.

 

____________________________________

Bland alla som röstar lottar vi ut en rad fina priser!

 

Första pris

Ett smidigt svetsaggregat!

Visst vill du ha en liten smidig migsvets i kompakt design som bara väger 14 kg! Läs mer på www.verktygsboden.se artikelnummer 89300. Värde 4 995 kronor.

 

2-4 Pris: Årsprenumeration Klassiker Moped!

Vinn ett helt år med Klassikers nya specialtidning om mopeder, skotrar och cyklar! Värde 361 kronor.

 

5-20 Pris Klassikers coola keps!

Svart med broderad Klassikerlogga.

Relaterade dokument

Ford 17m Deluxe 1960.

Ägare: Steve Tell.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.