Bild
Nästa artikel
Årets klassiker

Årets Klassiker-kandidat 6: Karmann Ghia

Publicerad 30 december 2012 (uppdaterad 17 december 2013)
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker! Vi presenterar de tolv kandidaterna i vår fina väggkalender som följer med nummer 1/2013 – och här på webben!

Det såldes ungefär 3 000 Karmann Ghia av alla årsmodeller i Sverige – man bara en handfull var som Patrik Glantz´ bil i cabrioletutförande. Färgen för tankarna till Kalifornien och heter mycket riktigt Pacific Blau – och det var kulören som gjorde att den förste ägaren 1964 på impuls bytte in sin täckta Ghia mot den öppna. Patrik tog över 1999 och efter att ha kört några somrar bestämde han sig för att helrenovera bilen.

Patrik har tidigare jobbat som projektledare och i renoveringen tillämpade han samma principer på sig själv. Tekniskt kunnande har han sedan sin tid som flygmekaniker i flygvapnet. Delmål för renoveringen sattes upp – som sedan följdes benhårt. Vid ett visst datum skulle karossen vara plåtren, vilket den för övrigt blev medelst färgskrapa och svett, vid ett annat datum skulle fälgarna vara lackerade. Resultatet är en riktig karamell!

Hur röstningen går till kan du läsa i Klassiker 1/2013. Alla som är med och röstar har chans att vinna en svets eller något annat fint pris från Klassiker! Senast den 2/2 2013 vill vi ha din röst!

 

LÄS HELA ARTIKELN OM KARMANN GHIAN GENOM ATT KLICKA PÅ LÄNKEN TILL HÖGER!

Relaterade dokument

VW Karmann Ghia Cabriolet 1964.

Ägare: Patrik Glantz.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.