Bild
Nästa artikel
Volvo 760 Turbo Intercooler

Blocketfällan

Publicerad 16 december 2008 (uppdaterad 23 oktober 2013)
Som vanligt sitter man och tittar lite allmänt på blocket, hade fått för mig att byta ut 142an mot något lite modernare. Snubblade över "Volvo 760 Turbo - Blivande Klassiker", och på den vägen är det....
Ja, som sagt så satt jag och tittade lite allmänt, och hade fått för mig att 740 turbo, det är nog ett bra alternativ. Sen råkade jag göra misstaget att bara söka på Volvo Turbo, och då hoppade denna upp.

Blev direkt sugen på att köpa den, och efter lite mail och telefonkontakt bestämde jag mig för att åka och titta på den, och så blev det. 50 mil enkel resa med biltrailer, endel provkörning och snackande, sedan blev man lycklig 760-ägare.

Bilen är väldigt fin för sin ålder, och i början gick den som tjänstebil på Volvo i Göteborg. Det var någon höjdare från USA som hade den och åkte med här när han var på besök. Förstår att han valde den här bilen, den är med dåtidens mått mätt en väldigt fin bil, som har det mesta i utrustning. Till exempel är det elhissar runt om, skinnklädsel, stereo med equalizer i förvaringsfacket, elspeglar, taklucka, vinge på bakluckan, och så klart, istället för den törstiga PRV-sexan som aldrig höll, en rejäl B23ET turbosnurra.

Som sagt, en härlig bil som är värd att ta hand om och bevara i framtiden.

Relaterade bildspel

Volvo 760 Turbo Intercooler

Volvo 760 Turbo Intercooler

Årsmodell 1983

Ägd sedan 2008-11-16

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.