Nästa artikel
Min slitna lilla pärla!
Monark moped

Min slitna lilla pärla!

Publicerad 16 september 2010 (uppdaterad 17 december 2013)
Det är mitt första egna motordrivna transportmedel, men den ligger i bitar och mycket fattas. Finns det någon i detta fantastiska land som har delar att sälja till mig för att få igång min lilla ovanliga pärla?

Många som läser det här har kanske redan sett bilderna i Klassiker 7/10 (sid. 6), men nu så kommer hela berättelsen bakom min lilla slitna pärla. Jag fick först reda på att det fanns en moppe ute på landet redan 2006, men det föll i glömska och en solig sommardag runt 2 år senare så höll jag på att rota omkring i ladugården ute på landet. Jag hittade inget av intresse och gick istället runt på baksidan och öppnade en dörr som hörde till ett gammalt dass som numera användes som förvaringsutrymme.


Där under några rostiga och förstörda cyklar stod den, min egna moped. Det var som att träffa någon som man inte sett på åratal, jag bara fylldes av lycka. Jag sprang in till min far och frågade han "Vad är det för moppe som står i ladugården? Kan jag ta den?" han svarade "Ja, du kan få den". Tack, tack, tack pappa svarade jag och rusade ner för att plocka ut den, den var rostig och dammig men den var min.


Min egna moped tänkte jag, den blev rengjord och beundrad hela sommaren men till hösten så åkte den in på dasset igen. Nu så är allt utom bakdäcket och stänkskyddet bak avplockat, jag vet att det fattas delar så som motorkåporna men det finns förmodligen mycket mer. Finns det någon som är en expert på sånt här eller har några bra kontakter? Den som på något sätt kan hjälpa mig att få igång min kära Monark kommer jag att vara evigt tacksam till!

Primus Strömbom, 15 år Göteborg

Maila: primus_strombom(a)hotmail.com

Monark M36 1956

Ägare: Primus Strömbom

Ägd sedan: 2008

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.