Bild
Nästa artikel
Läsarnas klassiker

En efterlysning

Publicerad 9 januari 2012
Kjell Boman skrev till oss och vill ha lite hjälp med sina ovanliga Ancillottis

Hej!!
Kanske kan jag lösa ett litet mysterium med hjälp av er och läsekretsen... Jag är ägare till 2 st Ancillotti 125'or med Hiro motor, och söker efter tidigare ägare, då spåret bakåt via säljarna kallnat och gått upp i rök.
Nummer ett är en crosshoj från sent '76 eller tidigt '77, silverfärgad ram, och borde haft en aluminiumtank, omålad. Skärmarna var gula. När jag köpte den, var det en ram på hjul, ingen tank, sadel luftburk. Jag hittade den i Mora.


Nummer 2 är en enduro, antagligen från början av '77. Den är nästan komplett, men hade ingen regskylt. När den var ny, var den röd (ram och tank), med vita sidopaneler och vit strålkastar/nummerskylthållare och skärmar. Den hittade jag utanför Vingåker i Södermanland.
 

Jag har pratat med personer som jobbat hos importören (Huddinge Moped & Mc), och dom tror (vet inte säkert) att det importerades mindre än 25 st
125'or med Hiromotorn!
Så, det jag letar efter är först och främst ägare till helröda Ancillotti enduro! Även bilder från tävlingar och Mcmässan, där kanske någon tog bilder på Huddinges monter och/eller hojen... Gärna där regplåten syns, det lär ju inte funnits så många!
Bifogar 2 bilder, det är inte mina hojar, dom är från forumet "Rugginose", ett Italienskt forum för framför allt cross och enduro av äldre modell.
 

Jag kan nås på asch277@ gmail.com
Kjelle
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.