Nästa artikel
Farmors röda pärla uppdaterad
LÄSARKLASSIKER

Farmors röda pärla uppdaterad

Publicerad 26 maj 2011 (uppdaterad 30 maj 2011)
Anders Back har tidigare berättat om sin superfina Opel Kadett. Nu har den blivit ännu finare. Vad har hänt?

På första inläggets bilder kunde den observante se att min Kadett saknade en del attribut. Bland annat gummilist på framstötfångaren, navkapselkåpor samt bakre stänkskydd. Eftersom jag tyckte det kändes högst ovärdigt att låta bilen ha det utseendet bestämde jag mig för att ägna vintern åt att leta delar.

Framstötfångare visade sig inte vara jättelätt att hitta. Med till slut, via ett internetforum, kunde en ny fin stötfångare plockas hem från Dalarna. Nåja fin och fin, för under ett lager av damm doldes det lite kromsläpp, men det får vi leva med.

Sedan slog Ebaysjukan till och jag frestades att leta nya stänkskydd på denna fantastiska sida. Efter ett antal förlorade auktioner kammades till slut vinsten hem och jag blev ägare till ett par helt nya "schmutzfänger originalen aus den 70ern".

De sista delarna hittade jag till slut i Gästrikland i form av ett nytt grillgaller och en uppsättning oanvända navkåpor. Eftersom bilen spenderat vintern i ett garage 20 mil bort fick monteringen vänta tills bilen var hemma igen.

Nu är allt på plats och bilen börjar återfå lite av den värdighet den hade för 30 år sedan då farmor och farfar köpte den.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.