Bild
Nästa artikel
P-märkt Tellus

Marockanska maränger

Publicerad 4 april 2013
Håkan Gustavsson har varit på semester och givetvis tog han med sig kameran. Kolla vilka roliga bilar han hittade!

Hej redaktionen! Tänkte dela med mig lite av mina reflektioner från min senaste semestertripp.

 
Jag var i Marocko (för första gången) vecka 10 och 11 i år. Och efter att ha läst reportaget i senaste numret (som jag för övrigt hade med mig) så var jag ju fylld av förväntan på den marockanska vagnparken...
Inne i gamla Marakesh så såg man ungefär samma typ av småbilar som i t ex Paris - bara det att bilarna var mycket buckligare!  Och det förstår jag, när man ser trafiken och hur och var man parkerar...


Men det räckte att man kom in i dem lite nyare jetsetkvarteren för att vagnparken skulle övergå i samma lyxiga bilar som man hittar en solig julidag i Båstad!
När man sedan begav sig ut på landsbygden och upp i bergen så besannades min "förutfattade" mening om att det skulle drälla av gamla Peugeot och Renault!
Peugeot 404:orna lyste dock med sin frånvaro, men 504:orna fanns det desto fler av liksom Renault 4:or i varierande skick!


Men det som överraskade mig mest var alla gamla Mercedes 240D (W123) som gick som taxi.  Det kryllade av dem... Och alla i (nästan) samma taxigulbeiga färg som i Tyskland. Det gjorde att jag trodde att det var gamla tyska taxibilar som exporterats – tills jag åkt med ett par stycken. De var alla manuellt växlade, saknade friskluftsutblås (vilken marknad krävde det egentligen?) samt att originalfärgen på insidan av dörrarna kunde vara allt från klarröd till metallicgrön! Men gemensamt var ändå nersuttna säten, uttjänt fjädring och minst 70 000 mil på mätaren... Det kan ju i och för sig vara så att dem "snurrat" minst ett varv, kanske två - alltså 170 000 eller kanske t o m 270 000 mil!

Text & bild Håkan Gustavsson

 

_____________

 

Taxibilarna i Marrakech har vi uppmärksammat innan , kolla videon i länken till höger!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.