Bild
Nästa artikel
P-märkt

P-märkt Thailand

Publicerad 11 januari 2012
Från Ulf Lindström i Umeå kommer bilder på lite klassiker i Bangkok

Denna vinters Asien-tripp avverkad och några av de alla de mängder av klassiska fordon som finns i Thailand fastnade på bild, jag satt t.ex. på en 4-timmars bussresa och räknade som tidsfördriv klassiska fordon genom bussfönstret jag gärna hade fotat om jag kunnat stanna till och kom upp till 45 st, och det är ju bara sånt som fanns utefter stora vägen då!

Ulf Lindström

I Chong Nonsi-området, Bangkok stod denna Citroen GS, som fått lite egen utsmyckning i "woodie"-stil. Beteckningen "GX12" är dock lite förbryllande men kanske den kan hetat så här för GS sattes även ihop i Thailand, bland många andra länder.

Framför denna stod en annan äldre vagn som tillhörde samma ägare, en Ford Falcon från 1967. Detta är en australiensisk Falcon ur XR-serien som byggdes 1967-68, och det är ju geografiskt sett med fördelaktigt ta bilar från Austalien än Amerika i den här delen av världen.

Mer australiensiskt på Bangkoks gator, Ulf hittade även denna tuffa Holden Monaro GTS i i Phra Kahnong, Bangkok. Monaron är första generationens GTS ur HK-serien som byggdes mellan juli 1968 och juni 1969, en ganska ovanlig bil även då Thailand vart en betydande exportmarknad för Holden genom åren. På samma ställe stod även den här Chevrolet pickupen som är lite svår att datera exakt. Dom byggdes nästan oförändrade mellan 1948-53 och kanske även denna är Australienbyggd?

 

 

      

 

 

även träsklarna har snitsats till med snidat trä

GX12 "woodie"

Falcon XR

Holden Monaro GTS

Chevrolet 3100 pickup

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.