Bild
Nästa artikel
P-märkt

Slumpens Vega

Publicerad 15 juni 2012
En Chevrolet Vega siktad i Mölndal!

Jag brukar säga att världen är inte liten, bara konstig. Igår skrev jag inlägget om Chevrolet Vega och det knepiga sättet dessa transporterades på. Och tänkte på att jag har aldrig sett en Vega ute i sin naturliga miljö alls. På racerbanan syns dom ibland då karossen används ibland i dragracing, så kanske har de sålts några stycken här nån gång, men osäkert.

Samma eftermiddag åker jag förbi Hedin bil US center i Mölndal, och där utanför står en Vega! Vad är oddsen för detta egentligen? Mindre än chansen att du vinner på tipset samtidigt som påven blir buddist och en enhörning trippar förbi dig i köpcentret?

 

Men här står en skrikigt orange Vega GT av 1974 års modell, GT var alltså prestandamodellen , som ju hade hela 85 hästar... men man fick tuffa stripes också. Nytt för 1974 var ny front och bakparti, inredning och lite senare även plastskärmar fram. Verkstäderna hade tröttnat på att byta sönderrostade skärmar på årsgamla bilar. Trots Vegans allt annat än goda kvalitetsrykte, slog man säljrekord detta år med hela 460374 sålda bilar.

 

Den här Vegan i mölndal är en nyimport, såpass ny att den fortfarande rullar på Kalifornienskyltar.

Vega GT 1974.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.