Nästa artikel
Podcast i fräscht format: Studio Klassiker på kassett!
Podcast

Podcast i fräscht format: Studio Klassiker på kassett!

Publicerad 1 oktober 2021 (uppdaterad 3 oktober 2021)
Det är idag viktigt att vara närvarande på alla plattformar. Klassiker finns redan som tryckt och digital tidning, på webben, på sociala medier samt i podcasten Studio Klassiker. Nu vidgas tratten ytterligare: Studio Klassiker på kassett!

Klassikers podcast Studio Klassiker hade premiär i november 2019 och sedan dess släpps ett nytt avsnitt varannan vecka. Lyssnarskaran har sedan lanseringen ökat stadigt, senaste toppnoteringen ligger på nästan 100 000 nedladdningar i veckan. 

I Studio Klassiker tar redaktionen upp saker som är svåra att inte prata om – det finns ju så mycket att avhandla i världen runt klassiska bilar. Bland viktiga ämnen som det borrats i är hur klassiska bilar smutsar ner sig snyggare än nya, besiktningsångest, annonsfrestelser, stänklappar och bästa nybörjarklassikern.

– Det har dock kommit till redaktionens kännedom att alla potentiella lyssnare inte har rätt utrustning för att kunna ratta in Studio Klassiker, säger chefredaktör Carl Legelius. Samtidigt vet vi att många äger en bil med en alldeles utmärkt kassettbandspelare – och att det numera kan vara lite marigt att förnya biblioteket mellan framstolarna. Inte ens på kyrkloppisarna är det längre så enkelt att hitta några intressanta kassettband. 

Klassiker tar därför sitt ansvar och lanserar Studio Klassiker på kassett! En 90 minuter lång podcast – med tydliga instruktioner om när det är dags att vända på bandet. 

”Det har kommit till redaktionens kännedom att alla lyssnare inte har rätt utrustning för att kunna ratta in Studio Klassiker”

– Studio Klassiker på kassett är banbrytande i medielandskapet, säger Carl Legelius. Vi kommer i framtiden att se tillbaka på den här dagen som en vändpunkt då allt förändrades. Till det bättre.

Redaktionen manar dock till viss försiktighet.

– Det är väldigt viktigt att kontrollera funktionen på de kassettdäck som inte använts på länge innan de tas i bruk säger Joakim Bergqvist på Klassiker. Man vill ju inte riskera bandsallad.

I Studio Klassiker på kassett Volym 1 har redaktionen samlat utdrag ur tidigare sända poddar och här tas mycket intressant upp – såsom vikten av rätt nyckelring, första biltidningsminnet, bilfotografers oförmåga att bli överraskade och mycket annat.


Studio Klassiker på kassett volym 1 finns att köpa i vår shop.

Studio Klassiker som podcast finns att lyssna på i en rad olika podd-appar och hittills finns nästan 50 avsnitt publicerade. Läs mer på www.klassiker.nu/podcast

Innehåll Klassiker på kassett Volym 1
Sid 1
1. Den första bilen
2. Rätt klädd i DKW
3. Volvon som neutraliserar
4. Första resan med världens sista Saab 90
5. En kastad nyckelring
6. Smygare
7. Den första biltidningen
8. Tråkigaste dagen i mitt liv
9. Bilar vi skäms över att sukta efter
10. Krock med Granada
11. Besiktningsskräck

Sid 2
1. Mina drömmars garage
2. Spaka utan att koppla
3. Fel bilar i rätt filmer och tvärtom
4. Ford Escort i serietidning
5. Seriemördaren kör 240
6. Världens längsta bilnamn
7. Textil eller läder?
8. Bortklippt ur Lassgårdfilm
9. Navkapselmuseet
10. Raka D-stolpar
11. Gubblösningar
12. Valfusk i skönhetstävling
13. Ursaaben

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.