Bild
Nästa artikel
Klassikerkampen

Utmaning: Köp svensk klassiker för 10 000!

Publicerad 1 februari 2010 (uppdaterad 17 juni 2010)
En alldeles vanlig dag på Klassikers redaktion. Två kuvert delas ut till två intet ont anande redaktörer. Inuti ligger en bunt sedlar och en utmaning.
Saab mot Volvo, Volvo mot Saab. Det har alltid varit antingen eller. Även på Klassikers redaktion idisslas argumenten för favoritmärket om och om igen.

Claes Johansson har alltid hållit på Saab, Fredrik Nyblad anser Volvo vara det högst stående svenska märket.

Framhjulsdrift mot bakhjulsdrift. Trollhättan mot Hisingen. Combi-coupé mot herrgårdsvagn. Stora stötfångare mot jättestora stötfångare.

Det började bli tjatigt. Det var dags för ett avgörande. En utmaning.

Claes och Fredrik fick varsitt kuvert med ett prasslande innehåll. En bunt sedlar och ett brev med följande innehåll: 

"I detta kuvert finner du 10 000 kronor i omärkta valörer. Tio. Tusen. Kronor. En förmögenhet!

Summan ska räcka att köpa och köra en klassiker av märket Saab eller Volvo under två månader, rena driftkostnader som bränsle, skatt och försäkring undantagna. Summan ska alltså inte täcka bara själva inköpet utan även kringkostnader som reparationer, putsmedel, lackering av fälgar, besiktning etc.

Din uppgift är helt enkelt att ta reda på hur mycket klassiker det går att få för 10 000 kronor.

När du gjort ditt köp kommer det att bedömas efter en noga och mycket objektivt utformad poängmall. Faktorer som spelar in är exemplarets skick, grad av originalutförande, pris och historia samt modellens klassikerstatus. Tullens nya riktlinjer kommer att användas för att avgöra det sistnämnda, dock efter egen tolkning.

Du och din bil kommer sedan att ställas inför ett antal utmaningar, den sista blir att sälja bilen för ett så högt pris som möjligt. Alla grenar ger möjlighet till poäng som sammanräknade kan göra att du tar hem den slutliga segern!

Lycka till!"

Kampen är igång. Att Claes ska köpa en Saab och Fredrik en Volvo är givet. Men vad tror du de får för 10 000 kronor? Vad skulle du köpa?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.