Nästa artikel
Årets Klassiker på Elmia!
Påskpyntat

Årets Klassiker på Elmia!

Publicerad 29 mars 2013 (uppdaterad 29 mars 2013)
I dag har Custom Motor Show i Jönköping öppnat. En av deltagarna är ingen mindre än Årets Klassiker BMW 2002 tii. Dessutom finns vår Skoda 110R på plats liksom Lysell Rally.

Vinnaren av titeln Årets Klassiker 2012, Kristian Fallemarks fantastiska BMW 2002 Tii från 1972 kommer att ställas ut på Bilsport Performance & Custom Motor show i påsk. I Motorhistoriska Riksförbundets monter kommer du att ha chansen att se den inkagula smällkaramellen på nära håll. Det tål den!

På mässan som öppnar på Långfredagen den 29 mars kommer du också att kunna bekanta dig med Klassikers projekt-Skoda Kamrat 110R. Den står utställd i Verktygsbodens monter och ska genomgå en närgången behandling utförd av Daniel Westerholm från Hagmans Kemi. Gå dit och tjuvkika på hur långt vi har kommit med bilen!

Ytterligare en Klassiker-kändis kommer att stå utställd – nämligen den Volvo Amazon från 1970 som tidigare ägdes av Eje Christiansson. Han var ingenjör ut i fingertopparna och istället för att byta upp sig till nyare bil, uppdaterade han kontinuerligt sin trotjänare med moderniteter som lykttorkare, centrallås, elhissar, farthållare och mycket annat. Med alla hemmafixade modifieringar är bilen ett unikum och ställs ut som ett exempel på att originalskick inte alltid är det mest intressanta. Vi skrev om den i Klassiker 6/2009, i dag ägs bilen av Bea Magnusson. 

Missa inte heller Lysell Rally - den fantastiska norska sportbilen byggd i ett exemplar i aluminium och nu återställd i ett fantastiskt spännande skick. Rå aluminium och raketdrömmar  i skön förening! Vi skrev om den i Klassiker 3/2012.

Mer info om mässan på www.custommotorshow.se

Daniel Westerholm visar hur blank en Skoda kan bli i Verktygsbodens monter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.