Nästa artikel
Annat än speedway
Arnes backspegel

Annat än speedway

Publicerad 1 augusti 2016 (uppdaterad 8 augusti 2016)
Vår lagledare hade en roligare hobby än cykelspeedway.

Det är 1959 och i vår klubblokal vid Blåsuts tunnelbanestation mekas det flitigt med våra cyklar ständigt påhejade av Berndt Rydelius, vår lagledare och eldsjäl.

Vi klarade oss för det mesta själva och fick ibland tips av "Rydde" som vi kallade honom. Själv byggde Rydde en crossbåge med Williersmotor. I april månad 1960 var det så dags för provkörning. En grusgrop, där i dag Dalens bostadsområde är beläget, kom väl till pass. På första bilden poserar jag stolt, iklädd min brevbäraruniform som jag gratis tillhandahållit på min arbetsplats kungliga Postverket.

Bild två visar nybygget som här betraktas på avstånd av en stolt Rydde i keps, "Dino” i störtkruka och en mindre kille vars namn jag ej minns. Tredje bilden visar lagledare Rydelius i full action. På den fjärde bilden visar jag mina färdigheter, man kan alltså även köra utan vare sig keps eller hjälm, inte ens uniformsjackan behövde knäppas.

På sista bilden poserar maskinen solo och ståtar här fint med den nya sökarlampan som inhandlats hos Harrfors cykelaffär för 28 kronor.  
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.