Nästa artikel
Ogle design
Bildspel

Ogle design

Publicerad 31 oktober 2015 (uppdaterad 6 november 2015)
En av de största formgivarstudios du inte känner till heter Ogle, och dom började en gång med kit-cars.

Låt oss titta lite mer på Ogles verk genom tiderna, David Ogle var industridesigner, och grundade firman redan 1954. Främst formgavs vanliga husgeråd, och i slutet av femtiotalet fick man mest uppmärksamhet för en vacker transistorradio åt Bush. Design är inte bara form, utan även matieral och funktion, i samma tid började David Ogle ta fram en kaross i glasfiber som sattes på ett Rileychassi. Åtta stycken byggdes av dessa, innan man gjorde nästa modell Ogle SX1000 som var menad att tillverkas i egen regi på Austin Mini mekanik. 

Men David Ogle omkom i en bilolycka, med just en SX, och Tom Karen tog över företaget och lade ner tillverkningen. En del halvfärdiga SX kom dock att säljas som byggsatser under ett par år till.   Men Ogle med Tom Karen i spetsen kom att ha stort inflytande på fordonsdesign även efter dessa tidiga experiment, vilket visas i bildspelet.

Ogle-Noor är idag ett av Englands största designcenter, där man även fungerar som prototypverkstad åt många andra tillverkare. Spännvidden räcker från plastförpackningar för diskmedel till instrumenteringar för stridsflygplan.  
http://www.oglenoor.com/

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.