Bild
Nästa artikel
Reportage

Budgivningen är igång!

Publicerad 13 september 2017 (uppdaterad 14 september 2017)
Äntligen är auktionen på Kjell Olssons stora samling klassiker i full gång efter stora utmaningar med tekniken. Än så länge är det fyndläge!  En Volvo 145 Express för 5000 kronor, någon?
Budgivningen på Kjell Olssons magnifika samling Volvobilar är igång! Totalt handlar det om drygt 300 bud, både bilar, lastbilar och tvåhjulingar som ska hitta nya ägare. Samlingen som till stor del handlar om Volvo rymmer i stort sett varje milstolpe i märkets historia, bland annat P1900, Carioca och flera ÖV4.
Än så länge är priserna låga. Vad sägs om en Amazon 123GT för 65 000, eller en pedantskött 244 Jubileumsmodell för 5000? Eller varför inte en Austin Healey Sprite för 15000 kronor?
Vissa objekt som Ronnie Petersons gamla Puch Florida har förstås redan sprungit upp i pris men än så länge är prisbilden generellt låg, å andra sidan verkar reservationspriserna högt satta. Än så länge verkar få lagda bud ha passerat priser som ägaren tycker är acceptabla. 
Finalen sker den 22-23 september och dagarna innan blir det för registrerade budgivare visning på plats i blekingska Olofström där Kjell Olsson haft en del av sina fordon på sitt museum. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.