Nästa artikel
Fler bilder från Jesada!
Motortempel i Thailand

Fler bilder från Jesada!

Publicerad 3 januari 2012 (uppdaterad 17 december 2013)
I Klassiker 1/2012 berättar vi om Jesada Technik Museum i Thailand. Här kommer fler bilder på de fantastiska samlingarna.

Allt som flyger i luften, flyter på eller vistas under vattnet och – framför allt – rullar på vägarna intresserar den stenrike Jesada Dejkulrit i Thailand. På 15 år har han skapat en samling av närmast monstruösa proportioner.

En hel del semesterfirande svenskar har hört ryktena och tagit sig hit. En av dessa är Gunnar Ljungkvist från Falun. Han har vid sina besök fotograferat flitigt både i museet och på den intill liggande skrotgården. Kolla bildspelet!

Att besöka Jesadas museum på egen hand är inte helt lätt. Vägvisningen i Thailand är inte den bästa och för den som inte är insatt i språket är det bäst att hitta en villig taxichaufför. Museet har heller inte så ofta någon personal på plats för guidning. Man får själv strosa runt och upptäcka vilka rariteter som döljs där.
Missa inte heller skrotgården ett par hundra meter från museet – där står ett hundratal bilar och andra fordon, antingen i väntan på renovering eller för att bli organdonatorer.  

Text Jan Broman
Foto Gunnar Ljungkvist

Relaterade bildspel

Hitta hit!

Jesada Technik Museum
100 Moo 2, Ngewrai, Nakhon Chaisi,
Nakhon Pathom
Thailand, Bangkok
www.jesadatechnikmuseum.com
(bara på thailändska).

Från Bangkok ta väg 9 söderut. Efter cirka 40 km i korsningen med väg 338 ta höger mot Wakhon-Chaisi. Sedan är det skyltat med museets namn.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.