Nästa artikel
Hembygge av vägen!
HEMBAKT

Hembygge av vägen!

Publicerad 13 september 2010 (uppdaterad 4 februari 2011)
För nästan 60 år sedan körde en mycket speciell bil i diket i trakten av Örebro. Nu kommer bilderna!

I nr 7 av Klassiker kunde du läsa om Wasel Sport. Ehh vadå? Jo, en hembyggd sportcabriolet byggd på DKW-chassi, ett verk av den blivande flygmekanikern Billy Wasel Lindahl, numera boende i Stockholm. Billy förverkligade sina bildrömmar alldeles i början av 1950-talet och med ungdomlig energi for han och kompisarna med bilen till Paris. Det blev en oförglömlig resa.

Efterföljande vinter kanade kärran av körbanan och hamnade upp och ner i diket. Polisen som kom till platsen åkte samma väg, i motsatt dike.

 - Suffletten höll men vi var tvungna att sparka sönder en ruta för att kunna ta oss ut, minns Billy. Tacka sufflettställningen för det - gjord av sparkmedar!

Billy hade dessvärre inte någon bild på incidenten i sitt annars så välfyllda fotoalbum, men här kommer Klassikers läsare till undsättning. Deltiolog Bozze Lundgren i Katrineholm drog sig till minnes bilen i sitt fylliga arkiv  och si, Bozze fiskade upp bilder från händelsen. Fantastiskt.

Ytterligare en reaktion på artikeln stod Kenneth Ericsson för.

- Jag har alltid undrat om den där bilen i mammas gamla fotoalbum. Hon lever inte längre och jag fick aldrig reda på vad det var. Jag blev väldigt överraskad när jag såg Klassiker. Det verkar som hon var fästmö till byggaren för länge sedan.

Gör som Bozze och Kenneth: öppna era fotoalbum! I nästa nummer inför vi en ny vinjett kallad "Hembakt" där vi fokuserar på hembyggda bilar. Mystiska. Fantastiska. Hr du något oidentfierat i ditt album. Mejla till claes.johansson@klassiker.nu

Kenneth fick äntligen klart för sig vad det var för konstig bild i familjens album.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.