Bild
Nästa artikel
Reportage

Kandidat #7 Volvo B510 buss

Publicerad 5 januari 2016 (uppdaterad 18 januari 2016)
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker 2015! Här är kandidat nr 7, Anders Mennerholms Volvo B510 turistbuss!
Ernst Carlsson var en visionär. Han såg att det hos svenskarna efter andra världskriget fanns ett stort sug efter att se världen. Han lät bygga N200, en fantastisk turistbuss med toalett, kök och färskvattentankar under golvet – ett charterplan på hjul.

Första resan gick till Köpenhamn med de som under tidspress byggt bussen. Under de följande tio åren gjordes oräkneliga resor betydligt längre söderut innan bussen gick i pension.

Anders Mennerholm köpte den som ett vrak 2005 och har sedan dess dels renoverat bussen, dels samlat ihop bilder och minnen om bussen och resorna. Att ställa i ordning en 11,3 meter lång buss som bara byggts i ett exemplar kräver tålamod, ihärdighet och goda vänner. Allt detta är Anders utrustad med och resultatet är slående. När åker vi till Italien?

_____________________
Så röstar du: Läs instruktionerna i Klassiker 1/2016. Alla som röstar har chans att vinna fantastiska priser! Verktygsboden har bidragit med en enpelarlyft, hylsnyckelsats och en starthjälp. Dessutom helårsprenumerationer från Klassiker i potten! Senast den 18 januari måste du rösta.
Kandidat #7

Volvo B510 turistbuss 1948 byggd av Skeningeverken
Ägare: Anders Mennerholm
Foto: Claes Johansson
Läs mer i Klassiker nr 1/2015

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.