Nästa artikel
Klubb-PV under klubban!
Reportage

Klubb-PV under klubban!

Publicerad 7 september 2020 (uppdaterad 7 september 2020)
Nu finns chansen att köpa en Volvo PV444 som tagits om hand av kunnigt folk. Ja, faktiskt en hel grupp då det är PV-klubben som ska sälja sin klubb-bil på auktion!
I tio år har Svenska Volvo PV-klubben haft en egen PV444. Men nu har klubben skaffat en mer praktisk Duett och PV:n ska säljas på ett intrikat sätt. Samtidigt som man frigör lite utrymme i klubblokalen genom att sälja bilen så hoppas man också öka på medlemsantalet. För det som krävs för att få vara med och buda på bilen är att man är medlem. 
 
PV:n säljs till högstbjudande över 50 000 kronor genom ett slutet anbudsförfarande. Senast den 22 september ska anbuden vara inne. Öppning av buden sker på klubbens årsmöte den 26 september och är man med på mötet har man också möjlighet att höja budet på plats. 
 

Inredningen är både hel och rätt för året men är ändå i sådant skick att man inte behöver få en hjärtinfarkt över en liten fläck.

Bilen som ska säljas är en PV444K från 1956. År 2010 donerades den till klubben av en medlem och den har underhållits löpande av frivilliga medlemmar. 
 

Prydlig motor som skötts av kunniga PV-klubbsmedlemmar.

Den har bland annat fått en dragkrok monterad, elektriska vindrutetorkare, radialdäck och renoverad förgasare. Bromsarna tar lite ojämnt men nya belägg följer med vid köpet. PV444:an är i ett mycket trevligt skick som gör att man vågar använda den. 
 
Om du vill veta mer om årsmötet då auktionen avslutas, gå in på PV-klubbens hemsida: www.pv-klubben.org
 
Se mer bilder på PV-klubbens bil i vårt bildspel.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.