Nästa artikel
Hjälp – Evas stulna Alfa fortfarande borta!
Dröm i kras

Hjälp – Evas stulna Alfa fortfarande borta!

Publicerad 11 juni 2014
Eva Johansson hade sett fram emot att äntligen få köra med sin Alfa 1300 GT Junior. Beskedet att den stulits ur ett låst garage var fruktansvärt. Kan du hjälpa Eva att hitta den?
Att glida runt på de svenska landsvägarna i en röd Alfa Romeo har sedan tonåren varit min dröm. 2005 gick den drömmen i uppfyllelse när en kollega skulle sälja sin bil; det var kärlek vid första ögonkastet och jag blev stolt ägare till en Alfa Romeo GT 1300 Junior. 
 
Speciell var den, med en 1750-motor och Yokohamadäck, lite lagom annorlunda vilket passade mig precis. Som alla äldre bilar hade den en del ålderskrämpor och genom åren har jag satsat tid och pengar på att underhålla och förbättra den. Men det gör man ju så gärna!
 
Det största jobbet var dock motorn, den spann inte som den skulle så det blev helrenovering. Detta har också inneburit att jag inte kört den så mycket men den som väntar på något gott...
 
Nu i maj var den så gott som ny - och skulle besiktas torsdagen den 22/5. Min svåger har varit jätteschysst och hjälpt mig mycket och han hade också lovat att besikta bilen. Kvällen den 21 maj låste han in bilen i garaget.
 
Dagen efter väntade jag ivrigt på att telefonen skulle ringa med ett glatt besked att den var klar för sommarens äventyr. Döm om min chock när telefonen ringde med beskedet att Alfan var stulen… Hur min svåger kände sig framför det uppbrutna garaget kan jag bara spekulera om…  Så, drömmen gick i kras liksom många av planerna jag hade för sommaren.
 
Jag har svårt att tro att jag kommer att få igen min Alfa - med tanke på att den stals just då den blivit klar samt ur ett garage där det aldrig tidigare varit problem tror jag att det var ett beställningsjobb.
 
Men jag vill inte ge upp så jag ber om hjälp: skulle ni se den här bilen, eller delar som kan misstänkas komma från den, skulle jag vara oerhört tacksam om ni kan låta mig veta (eller polisen i Södertälje). Ni kan nå mig på denna e-postadress!

Eva Johansson
Fakta om bilen
Alfa Romeo GT 1300 Junior
Arsmodell: 1972
Chassinummer: AR1272878
Motornummer: AR00548*15046
Regnr: ACR 217
Färg: Röd
Yokohama däck 195/60R, lättmetallfälgar GTA (Alfaholics)
Den stals någon gång den 21 – 22 maj ur ett garage i Hovsjö, Södertälje
Originaldokumenten ej stulna

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.