Nästa artikel
Morgan 3 Wheeler - TREndriktig
NYHET

Morgan 3 Wheeler - TREndriktig

Publicerad 7 mars 2011 (uppdaterad 3 maj 2011)
Allt som visas på Genève-salongen har inte att göra med högteknologi och eldrift. Morgan 3 Wheeler är några sköna steg bakåt.

Det var ingen hemlighet att Morgona skulle komma till Genève med en riktig läckerbit. Vi har tidigare visat datorillustrationer på bilen, se länk till höger.

En snabbrepetition: I nosen sitter en V-twin från Hareley-Davidson, med en effekt på 117 hästkrafter. På sin väg till bakhjulet passerar kraften en femväxlad låda från Mazda. Det låter helt enkelt som det mesta är kvalitetssäkrat på 3 Wheeler.

Chassit är uppgraderat med modern teknik, men i övrigt är allt som i originalet som byggdes i 30 000 exemplar åren 1909 till 1953.

Det innebär stolar helt utan ergonomi och sidostöd, en ratt utan krockkudde och en bil helt befriad från alla andra säkerhetsdetaljer. Aerodynamiken är säkert fruktansvärd och sidogreppet i de smala däcken medelmåttig.

Men vad gör det, man kan inte annat än älska denna skapelse som bryter totalt med alla moderna normer. Vågat, Morgan!

Ska vi nämna något pris så sägs 3 Wheeler börja på runt 250 000 kronor. Sedan tillkommer allsköns utrustning som krom- och skinndetaljer. Och kanske dekaler som ger det rätta bomberstuket.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.