Bild
Nästa artikel
Reportage

Otursföljd buss i ny specialutgåva

Publicerad 11 april 2019 (uppdaterad 11 april 2019)
Nu finns andra delen i Klassikers samlarserie: Volkswagens transportmodeller! Detta fick oss att minnas en pinsam resa för drygt tio år sedan.
I Volkswagen Group Sveriges foajé i Södertälje möter en fantastisk VW Lyxbuss från 1960 besökarna.

Företaget har ägt bussen i över 30 år, den köptes 1988 av Tage Bengtsson i Bromma som tillsammans med sin hustru Maj-Britt köpt den ny i juni 1960. Paret gjorde massor av resor med Sara som bussen var döpt till, bland annat 14 gånger till Bodensjön i södra Tyskland.

Våren 2007 fick Klassiker låna Sara för en resa runt Vättern och allt började väl. Sedan blåste sidodörren upp vid ett möte med en långtradare vilket gav stora plåtskador. Senare fastnade växelspaken i ettans läge vilket begränsade toppfarten till 15 km/h.

Alla problem reddes till sist ut, bussen kunde lämnas tillbaka plåtlagad och omlackerad. Äventyret resulterade i tre artiklar som nu är med i vår nya samlarutgåva om Volkswagens Transportbilar.

Givetvis skickade vi ett förhandsexemplar till Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk. Han kunde berätta att oturen fortsatt att förfölja bussen:

”I höstas när vi hade vår 70-årsfest för all personal så råkade den först rulla in i en vägg så att det blev en mindre skada i fronten. Ännu värre gick det när den skulle transporteras hem från lokalen i Frihamnen. Transportfirman surrade fast den för dåligt och när den kom till oss i Södertälje välte den av transporten!”

Det är därför Lyxbussen Sara doftar lite av ny målarfärg. Igen.

20191104162656.jpg?itok=2sFLqNKl


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.