Bild
Nästa artikel
samlarbilar till salu

Rekordstor sommarauktion!

Publicerad 15 juni 2018
Ett helt bilmuseum, en mikrobilssamling och en rad fantastiska lågmilare – snart drar budgivningen igång på sommarens största samlarbilsauktion. Bredden är fenomenal – inte minst tack vare att Jännaholms Bilmuseum avyttrar en mängd verkligt udda fordon.
Under mer än 40 år samlade Olle Nilsson på bilar. När han gick bort i februari lämnade han en samling på närmare 150 fordon efter sig, de flesta i mycket fint skick. Den 27-28 juni går 100 av dem och ytterligare ett stort antal andra samlarbilar under klubben.

Pall-Olle Nilsson var tekniskt intresserad och det märks på bilarna i Jännaholms bilmuseum. Pall-Olle gillade att jämföra tekniska lösningar från olika tillverkare och länder och i samlingen finns allt från en okörd Trabant via Jowett Javelin och Tatra 613 till Cadillac Eldorado och en Mercedes-Benz 230 Cabriolet från 1939. Många bilarna har känd svensk historik och är mycket gott museiskick. Det beyder fina lackeringar men i vissa falla frågetecken kring mekaniken eftersom de stått still mycket.

Bilweb Auctions sommarauktion omfattar dessutom en ytterligare ett knappt hundratal bilar som visas i företagets lokaler i Göteborg respektive Stockholm.

Alla bilar finns att se på Bilweb Auctions hemsida och dessutom ordnas visningar på plats i museet vid flera tillfällen i juni. Budgivningen drar i gång i mitten av juni med final den 27-28 juni.


Visningar Jännaholms bilmuseum Skånes Fagerhult
Söndag 17 juni kl 13-19
Måndag 18 juni kl 15-20
Måndag  25 juni kl 15-20

Visning Stockholm
Augustendaltorget 2, Nacka Strand
Tisdag 26 juni kl.15-20

Visning Göteborg
Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg
Tisdag 19 juni kl. 13-18
Tisdag 26 juni kl. 15-20

Mer info på www.bilwebauctions.se

Relaterade bildspel

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.