Nästa artikel
Saabresan del 9 - via Julle
Reportage

Saabresan del 9 - via Julle

Publicerad 19 juli 2012 (uppdaterad 19 juli 2012)
Men vafan vi sätt väl ihop endänä imorrn. Vad sitt det i? Det e´väl bar å byta motorjäveln annars?
Jaha, var börjar man? Efter en fullständigt otrolig resa som vi utan förbehåll trodde skulle gå käpp rätt åt pipsvängen anlände vi igår, strax innan 2300, till Ås utanför Östersund. Ingen av oss trodde att det skulle vara möjligt men tydligen behövs ingen topplockspackning för att framföra en 900. Vi fimpade allt vad laddtryck innebär på Ingvar 2.0 och hade sedan stenkoll på nålen så att den höll sig på vakuumsidan. Stopp var femte mil för olje- samt vattenkontroll gjorde att det inte gick särskilt fort - men vi klarade 45 mil med övertryck i systemet.
 
Med vyerna i Nordjämtland som stadig support dunkade vi på mot solnedgången som bar samma färgschema som de tusentals lupiner som vajat längs vägen sen vi kom inom gränsen. Lite symptomatiskt att sträckningen av asfalt från den norska sidan stannar tvärt där en skylt förkunnar: ”Sverige (GRÄNSEN)”. Vi tar vägen från Gäddede ner mot Strömsund och sen vidare mot Östersund.
Julle är otrolig, en mer inspirerande människa får man leta efter! En timmes Saabprat åtföljs av en timmes rundvandring bland Saabprojekt på Saabprojekt och även en hel del andra projekt faktiskt. Bland gömmorna siktas en (nej flera) kompletta komponentstereos till 99 och vi blir alla helt saliga. Sånt här ska inte finnas!
Tanken är att vi ska lämna bilen här och sedan åka vidare i två bilar för att sedan komma upp och hämta åbäket om någon vecka. Julle tycker annorlunda.
"Men vafan vi sätt väl ihop endänä imorrn. Vad sitt det i? Det e´väl bar å byta motorjäveln annars?"
Nu hörs mutterknackaren från garaget. Jag ska väl gå och hjälpa till.
 
/Isak Edman

Bråttom nu.. mot Julle!

Botaniserande bland Sabbar hos Julle i Ås.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.