Bild
Nästa artikel
SAAB

Saabs museum utmätt!

Publicerad 23 september 2011 (uppdaterad 13 oktober 2016)
I jakten på att ordna fram betalningar åt fordringsägare är ingenting heligt, i veckan var Kronofogdemyndigheten på besök i SAABs fina museum, inte för att beundra de unika exemplaren utan för att mäta ut dom.

Kronofogdemyndigheten i Uddevalla har som uppgift att driva in skulderna. Bitvis har SAAB flyttat tillgångar från sina konton men samtidigt pågår också en process med utmätning av lösöre och annat av värde, däribland räknas alltså museets bilar.

Samtliga fordon berörs av utmätningen, från ”Ur-Saaben” till de allra senaste konceptbilarna, som försetts med var sin lilla diskreta lapp om utmätt gods, totalt finns ett hundratal bilar i samlingen.

I onsdags beviljades dock SAAB Automobile rekonstruktion, och därmed ”fryses” utmätningen, i alla fall så länge den processen pågår och hur framtiden för samlingarna kommer bli får utvisas av hur rekonstruktionen genomförs.

Det sammanlagda värdet av fordonen uppskattas till c:a fem miljoner kronor, men det kultur- och industrihistoriska värdet på denna samling av SAABs hela historia går inte att sätta ett pris på.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.