Bild
Nästa artikel
Saabmarknad

Saabsurr i Kråkvilan

Publicerad 14 september 2011 (uppdaterad 14 september 2011)
När sommaren lagt sig till ro är det läge att samlas och prata Saab och pruta Saab. På den årliga marknaden för Saabister finns alla möjligheter.

I september gick den tradionella Saabmarknaden av stapeln. Den anordnas av Östgöta SAABklubb och har drygt 20 år på nacken. Den är alltid första söndagen i september

 

Det är världens största och äldsta rena Saabmarknad. Här säljs bara Saabrelaterade saker från minsta skruv till hel bil, från de äldsta Saab 92 till de allra modernaste bilarna.
Marknaden har långväga gäster: det kommer alltid folk från Norge, Danmark, Finland, Belgien, Holland, Tyskland och England och många många svenskar.

 

I år hade vi av utrymmesskäl flyttat marknaden till Kråkvilan (eller Maxi Arena som speedwaylaget Vargarnas hemmabana heter.) Den har annars de 15 senaste åren varit i Gistad, så den går i folkmun under namnet Gistadmarknaden och är för många årets höjdpunkt.
Vi mjukstartar på kvällen runt grillen. var och en grillar det man vill och så en massa saabsnack naturligtsvis.
På söndagen kunde vi räkna in nästan 50 säljare (både svenska och utländska), det är nästan rekord. Besöksantalet beräknas till 1 500 -2 000 st.

 

Årets temabil var gul eller blå välvårdad Saab dock ej nyare än 1980 årsmodell.

I fiket står Marie med sina medhjälpare och ser till att vi inte går hungriga under marknaden. När man tröttnat på att titta på marknaden kan man gå länge på finbilsparkeringen och titta på de fina bilarna. Det är en allsköns blandning av nya och äldre bilar.

 

I våras (6 juni) deltog östgöta SAABklubb i MHRF:s tävling Kultur på väg. Vi ställde ut ett antal Saabar i Skänninge på Motormässan som Lions anordnar. Vi kom på tredje plats i tävlingen priset delades ut på vår marknad. Rune Björk representerade MHRF och klubbordförande Roger Forssén tillsammans med Lasse Björk (som höll i trådarna i Skänninge) mottog priset.

 

Text & foto: Sibylla Gustafsson

Foto: Claes Johansson
 
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.