Bild
Nästa artikel
EVENEMANG

TIPS: Two days in Monte Carlo

Publicerad 28 januari 2011 (uppdaterad 17 december 2013)
Bor du i Stockholm eller har vägarna förbi ska du besöka fotoutställningen Two days in Monte Carlo. Vilket tidsdokument!

Fotografen Sture Linvdvall föddes i Stockholm 1940. När han var 27 år gammal skickades han på uppdrag av KAK till Monte Carlo. Uppdrag: dokumentera det 25:e Monaco GP.

Sture, som senare blev yrkesfotograf med inriktning på insekts- och smyckesbilder, hade aldrig tidigare och skulle aldrig senare fotografera motorsport. Synd kan man tycka, för resultatet från Monte Carlo 1967 är helt fantastiskt.
Bilderna är ett gripande tidsdokument av en sport som tidigare visade på stor öppenhet. 1967 var sista året det tävlades med bilar befriade från sponsordekaler.

– Vi tog bilen ner, jag och en kamrat, berättar Sture Lindvall för mig på utställningens vernissage.
– Första natten blev det vandrarhem i Hamburg och jag sov med kamerautrustningen i min famn, det blev nämligen en billig sovsal som passade vår budget bäst. Efter ytterligare två övernattningar i Nice sträckkörde vi åter hem till Stockholm.

Utställningen Two days in Monte Carlo hänger på Lydmar Hotel, Södra Blaiseholmshamnen 2 i Stockholm. Det finns fler tavlor än väggutrymme så vissa verk kommer att skiftas efterhand.

När det inramade fotografierna är sålda ska pengarna gå till produktion av en bok där bilderna från tvådagarassejouren presenteras i textform av den välkända motorskribenten Bengt A:son Holm.

FOTO: Sture Lindvall (översta bilden är beskuren)

Vem är mekanikern i förgrunden? Jo, självaste Ron Dennis!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.