Nästa artikel
USA-skylten ändras igen
Reportage

USA-skylten ändras igen

Publicerad 26 juni 2017
Det är bara drygt tre år sedan utseendet på registreringsskyltarna ändrades. Men nu ändras den mindre registreringsskylten igen – och blir lite snyggare!
Den mindre typen av registreringsskylt var kanske den skylt som ändrade utseende mest av alla när den senaste förändringen trädde ikraft första januari 2014. Från det datumet fick alla som begärde ut nya registreringsskyltar plåtar utan plats för ett skattekvitto i mitten och även typsnittet ändrades.
 
På den mindre så kallade USA-skylten blev det mycket tomrum runt bokstäverna. För den estetiskt lagde blev utseendet ganska långt från någon förlaga i USA.
 
Enligt Transportstyrelsen så justeras nu utseendet på den mindre skylten så att den ska bli lättare att avläsa både vid visuella kontroller men också i de tekniska system som bland annat finns där trängselskatt och broavgifter tas ut.
 
De gamla skyltar är givetvis fortfarande giltiga, men den som vill ha en skylt med nytt utseende kan redan nu gå in på Transportstyrelsens hemsida och begära ut skyltar.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.