Bild
Nästa artikel
BIL-TV

Wheeler Dealers på svenska

Publicerad 23 november 2011 (uppdaterad 23 november 2011)
Nu kommer succéserien Wheeler Dealers till Sverige. Än så länge bara i ett avsnitt.

Sedan 2003 har bilhandlaren Mike Brewer och mekanikern Edd China köpt, fixat till och sålt klassiska bilar i det brittiska tv-programmet Wheeler Dealers som går på Discovery Channel. Grundidén är att köpa en bil med mindre fel, fixa till dem och sedan sälja bilen med vinst. En mycket sevärd show!


Nu kommer Wheeler Dealers på svenska och det är Kenneth Tonef, känd från bland annat Motorjournalen i kanalerna 5 och 9, samt Jimmy Kyrk, renommerad bilbyggare, som håller i programmet som sänds nu på måndag den 28 november.


– Än så länge är bara ett program inspelat, säger Kenneth Tonef. Det inleder den brittiska seriens nya säsong. Men vi hoppas givetvis på att det blir fler.
Bilen i det första programmet är en Ford Mustang 1964 – som visade sig vara lite sämre än man trodde.
– Inredningen var fin och priset rätt, säger Kenneth. Men resten…


I originalprogrammet brukar mekanikern Edd Chinas arbetsuppgifter begränsa sig till valda delar av objektet men Jimmy Kyrk fann plötsligt att han hade fått en helrenovering på halsen.
– Det blev en del gliringar, säger Kenneth Tonef.


Efter det första svenska programmet följer senaste säsongen Wheeler Dealers i tio avsnitt. Den här gången åker Mike Brewer runt i USA och köper objekt som sedan skeppas hem till England. Bland annat blir det VW Karmann-Ghia, DeLorean och Chevrolet Bel Air som fixas till.


Har du Discovery Channel – boka in måndagen den 28 november kl 21.00 för Wheeler Dealers Sverige Special.
 

Kenneth Tonef håller i plånboken. Ska Mustangrenoveringen gå med vinst?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.