Nästa artikel
Jubileumsträffen – Klassiker firar 10 år!
totalevenemang

Jubileumsträffen – Klassiker firar 10 år!

Publicerad 18 juni 2014 (uppdaterad 3 september 2014)
Den 20 september firar vi vårt första decennium som tidning! Bilträff, rally och galamiddag – välj själv hur mycket du vill vara med på. Grytsbergs Säteri – gratis inträde!

Lördagen den 20 september firar vi Klassikers första tio år som tidning! Vi gör det med bil-, mc- och mopedträff från hela 1900-talet. Vi gör det med ett litet entusiastrally som vi kallar Jubelsvängen och vi gör det med en Jubileumsmiddag. Du väljer själv vilka delar du vill vara med på!

Vi håller till på Grytsbergs Säteri i Stjärnhov i vackra Sörmland och förutom Klassiker kommer Toyota Sweden AB och Verktygsboden att finnas på plats. Toyota passar på att fira sina första 50 år på den svenska marknaden med en specialutställning och bjuder dessutom in alla ägare av intressanta Toyota till en särskild entusiastparkering. Verktygsboden kommer att visa sina produkter och bidra med fina priser till utställningen.

På eftermiddagen drar entusiastrallyt Jubelsvängen igång med start inför publiken. Det är en light-variant av tidigare års Klassikersvängen med en kortare sträcka och färre stopp. Till Jubelsvängen krävs föranmälan. Uppdaterat: Anmälningstiden har nu gått ut.

På kvällen är det dags för Jubileumsmiddagen. Vi aväter tillsammans en trerätters meny med kaffe – räkna dessutom med annat kul under middagen. För middagen krävs också föranmälan. Uppdaterat: Anmälningstiden har nu gått ut.

Program lördag 20 september

KL 10.00    
Välkommen till Jubileumsträffen på Grytsbergs Säteri i Stjärnhov! Alla entusiastfordon från 1900-talet får ställa ut – bilar, motorcyklar och mopeder. Bruksbilsparkering för övriga. Gratis inträde för alla! Toyota firar 50 år i Sverige med egen utställning och specialparkering för det egna märket. Även Verktygsboden, Hagmans och andra inbjudna företag är på plats. Vällagad mat och smaskig fika finns att köpa i restaurangen och kafét. Fina picknickmöjligheter!

KL 11.30–12.30
Presentation av utvalda fordon framför huvudbyggnaden.

KL 13.15    
Första start i Jubelsvängen. De som vill kör en rolig runda på 2–2,5 mil med givande stopp och händelser längs vägen. Tidsåtgång ca 2 timmar. Under tiden fortsätter träffen för alla andra. Föranmälan krävs. Uppdaterat: Anmälningstiden har nu gått ut.

Kl 17.30    
Prisutdelning Jubelsvängen Grytsbergs Säteri. Räkna med fina priser från bland annat Verktygsboden och Klassiker.

Kl 18.00–21.00 ca    
Trerätters jubileumsmiddag med Klassikers redaktion. Efter middagen blir det häng i baren eller varför inte däckspark i skymningen? Föranmälan krävs. Uppdaterat: Anmälningstiden har nu gått ut.

Söndag 21 september är det Träffpunkt 70 på samma plats – välkommen då också!
 

Vad kostar det?

Jubileumsträffen är öppen för alla entusiastfordon från 1900-talet. Att delta är gratis, ingen föranmälan krävs.

Jubelsvängen kostar 250 kr (prenumeranter 200 kr) per ekipage. Tidsåtgång ca 2 timmar. Föranmälan krävs.

Jubileumsmiddagen kostar 300 kr för en trerätters med dessert och kaffe på Grytsbergs Säteri. (Barn upp till 15 år 150 kr) Dryck tillkommer. Föranmälan krävs.

Hitta rätt och hitta boende!

Om jag vill ha någonstans att bo i närheten? Då finns Brolöten Bed and Breakfast tar 450 kronor per person inklusive frukost. Tel 070-583 92 75 Vi kan också tipsa om Sparreholms Slott. De har dubbelrum för 1595 kronor och enkelrum för 995 kronor inklusive frukost. Tel 070-650 88 85 eller 0157-30562.
Fler tips på boende finns kan Gnesta Kommuns Turistinformation bidra med
Solbacka Hotell & Konferens har tyvärr stängt.

Hur hittar jag till Grytsberg?
Grytsberg ligger 3 km nordväst om Stjärnhov.
Bilväg från Stockholm: Kör E4 mot Södertälje. Förbi Södertälje, avfart Järna mot Gnesta, väg 57 till Björnlunda och Stjärnhov. I Stjärnhov - sväng höger och under järnvägen mot Solbacka. Vid Gryts kyrka - röd gård till vänster - Grytsbergs Säteri.
Bilväg söderifrån: Väg 57 Katrineholm - Flen - Sparreholm – Stjärnhov, vänster och under järnvägen mot Solbacka. Vid Gryts kyrka - röd gård till vänster - Grytsbergs Säteri.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.