Bild
Nästa artikel
Klassikers träffar

Marknadskrafter på Skokloster!

Publicerad 19 mars 2019 (uppdaterad 27 november 2019)
KlassikerMarknaden har etablerat sig med besked. Vid vackra Skoklosters slott samlades tusentals nyfikna entusiaster för att få uppleva en ny marknad i en annorlunda miljö.
Få saker slår känslan av att göra ett riktigt fynd. Det kan vara allt från den där svårhittade kromlisten som länge gäckat renoveringen till ett tufft 1970-talsplagg eller kanske ett finare exemplar av barndomens leksaksbil. 
Att rota fram något som du alltid behövt, eller kanske aldrig trodde att du skulle behöva, är spännande för många.
 
När Klassiker utlyste en ny marknad i samarbete med Mats Älfvåg Automobilia och Good Old Vintage samt Skokloster Hotell & Restaurang blev förhandsintresset oväntat starkt. Den 750 kvadratmeter stora lokalen fylldes snabbt upp av huggande säljare. När det anslutande värdshuset öppnades upp försvann de tillkomna säljplatserna i samma strykande åtgång.
 
Så den 16 mars var det äntligen premiär. Det var tur att större delen av marknaden hölls inomhus eftersom vårvädret visade sig från sin mest lynniga sida med blötsnö som övergick i regn. Trots metrologernas domedagsord tog sig ett 20-tal entusiastbilar ut på halvön i Mälaren och de fick som belöning parkera direkt utanför entrén.
 
Väl innanför portarna behövde inte besökarna stå ut med någon iskall hockeyarena utan möttes istället av betydligt mer ombonade lokaler.
Här varvades biljardbord med härliga gamla Chesterfieldfåtöljer och en rad triumfer från naturen prydde väggarna. I denna miljö samsades sedan reservdelar, automobilia och vintagekläder i mängder. 
Med facit i hand blev det en lyckad kulturkrock. Den sanna bilmarknadsveteranen hängde på låset medan den som hade siktet inställt på ett härligt retroplagg istället tycktes ha ett mer liberalt förhållningssätt till klockan.
Kombinationen veteran och vintage verkar ha gått hem och är intresset tillräckligt stort finns potential för en större uppföljare med ännu fler fynd nästa år.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.