Volvomötet Stockholmsträffen som skulle ha hållits den 17 maj på Sundby Gård hör till de träffar som nu skjuts upp. Arrangörerna hoppas kunna hålla träffen i augusti eller september.

Nästa artikel
Många bilträffar ställs in
HÖR AV DIG OM INSTÄLLDA EVENEMANG

Många bilträffar ställs in

Publicerad 1 april 2020 (uppdaterad 2 april 2020)

Volvomötet Stockholmsträffen som skulle ha hållits den 17 maj på Sundby Gård hör till de träffar som nu skjuts upp. Arrangörerna hoppas kunna hålla träffen i augusti eller september.

Som en följd av den pågående coronapandemin och regeringsbeslut om att begränsa mötesfriheten är det nu även många bilträffar som ställs in. Bland annat har Prins Bertil Memorial och Midnattssolsrallyt ställts in helt.
Den pågående coronaviruspandemin orsakad av covid-19 påverkar allt i samhället. Så även bilträffar. Den svenska regeringen har beslutat att i princip alla sorters evenemang med mer än 50 personer inte är tillåtna. 

Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF, har publicerat en vägledning med råd om hur föreningar ska tänka. Inte minst viktigt är det med tanke på att det nu på vårkanten är många årsstämmor i klubbar. Där finns det en formell aspekt då en förenings styrelse kan tappa sitt mandat då den inte beviljats ansvarsfrihet, fått fortsatt förtroende eller blivit vald. Men MHRF:s rekommendation är att se till det unika läge som Sverige och världen befinner sig i: ”Förutom det läge vi befinner oss i kan det äldre rättsbegreppet högre hand (som avser naturkrafter, så som sjukdom som inte kan kontrolleras eller undvikas) vara det styrelsen kan hänvisa till”.

MHRF kommer också med en rekommendation om hur man ska göra med träffar. Tills vidare bör man ställa in planerade större träffar till minst slutet på maj enligt MHRF. Men för mindre arrangemang bör klubben göra en individuell bedömning för varje träff. Om träffen har tillresande utanför närområdet så rekommenderar MHRF att den ställs in eller flyttas fram. Klicka här för att läsa MHRF:s vägledning

Klassiker har en omfattande evenemangskalender här på vår hemsida och den publiceras också i vår tidning. Vi ber nu om hjälp med att hålla informationen i kalendern uppdaterad. Klicka här för att komma till kalendern. Om er klubb ställer in eller flyttar fram arrangemang – hör då gärna av er till: red@klassiker.nu
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.