Bild
Nästa artikel
Träffreportage

Välvallad Snösväng!

Publicerad 1 februari 2021 (uppdaterad 1 februari 2021)
Medan många andra vinterrallyn har ställts in valde Motorhistoriska Sällskapet att hålla sitt arrangemang Snösvängen. Rallyt var snösäkert och dessutom coronasäkrat enligt MHS.
Det blev en gnistrande vinterdag när Motorhistoriska Sällskapet höll 2021 års Snösvängen lördagen den 30 januari. Det är långtifrån alla år som namnet på veteranbilsrallyt är riktigt sant, men i år var det riktigt vinterväglag på vägarna norr om Stockholm.
– 
Vi är jättenöjda, vi har fått mycket beröm säger, Michael Hellquist.
Många andra veteranbilsklubbar har valt att helt ställa in arrangemang som vinterrallyn. Men Motorhistoriska sällskapet, MHS har sedan coronapandemin bröt ut arbetat med att hitta sätt att hålla arrangemang som är både smittsäkra och inte bryter mot lagar och regler.
Redan förra sommaren höll man ett webbrally där deltagarna kunde starta vilken dag ville. Sedan höll MHS ett höstrally som bildade förebild för hur man skulle genomföra Snösvängen.
–Tanken är att rallyt ska genomföras med så lite kontakt mellan deltagarna som möjligt, säger Michael Hellquist.
 
Några av åtgärderna var att man inte höll något förarmöte eller en prisutdelning. Vid starten fick man ett kuvert från en funktionär och kunde sedan starta när man ville. Vid varje kontroll fanns frågorna uppställda på fyra stolpar så att trängsel skulle undvikas.
 
Att avslutningen av rallyt blev att man fick stoppa sitt frågeformulär i en brevlåda i all ensamhet kanske upplevdes som lite snöpligt men ändå nödvändigt i år. MHS hade också begränsat antalet deltagare.
– Det var 60 bilar ifjol och i år satte vi stopp vid 40 anmälda bilar. Men intresset var stort och det hade kunnat bli ännu fler deltagare i år, säger Michael Hellquist.

Se mer bilder från Snösvängen i vårt bildspel.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.