Nästa artikel
Mot Italienska Dagen!
Skoklosters Slott

Mot Italienska Dagen!

Publicerad 30 april 2013 (uppdaterad 30 april 2013)
Välkommen till Skoklosters Slott i Uppland och fira in våren med tusentals entusiaster den 1 maj! Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Autobianchi, Ferrari, Maserati, Lamborghini och en massa annat kul att titta på som vanligt. Klassiker kommer förstås att vara på plats!

Av gammal tradition bjuder Club Alfa Romeo Svezia ägare av italienska fordon till årets första bil- och motorcykelträff i gröngräset utanför Skokloster. Under senare år har även besöksparkeringen utvecklats till utställningsområde och blivit ett utställningsområde för icke–italienska fordon.

Träffen som brukar ta fart vid tiotiden och klinga av vid 15-tiden är helt gratis. Det finns gott om picknickmöjligheter och i Värdshuset serveras både a la carte och enklare mat. Det pampiga Skoklosters Slott är värt turen bara det - liksom vägen dit.

Nytt för 2013 är att i delar av de lokaler som tidigare disponerades av Skoklosters Museum kommer det att vara en italiensk minimässa med bilar, mat och delikatesser samt förhoppningsvis lite tvåhjuliga fordon.

Klassiker kommer att finnas på plats och du kommer att kunna titta närmare på flera av de bilar som är med i senaste numret av tidningen.

Så hittar du till Skoklosters Slott

Mer info på Alfaklubbens hemsida

Va, Volvo på Italienska Dagen? Ja vi har fått specialtillstånd och Royne Juhlins 262C och 780 är ju faktiskt byggda av Bertone!

Andreas Uhlin och hans råa Alfa Giulia Super sladdar in vid tältet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.