Nästa artikel
Saabar på malmen
Träffreportage

Saabar på malmen

Publicerad 19 juni 2012 (uppdaterad 19 juni 2012)
Malmen är klassisk mark för svensk flyghistoria, och Saab

När vi hade vårt årsmöte i Mars så kläcktes iden att Östgöta Saabklubb skulle vara med på att deltaga på Flygdagarna på Malmen första helgen i Juni.

Vi har tur som har Torbjörn Nibelius i vår klubb och att han jobbar på Saab. Utan honom hade detta inte gått att genomföra.

Ett 20-tal Saabentusiaster träffades utanför flygvapenmuseet på lördagsmorgonen kl. 07.30...GÄSP! och åkte i gemensam kolonn in på området. Vi fick ställa upp våra bilar på en grön oas mellan flygvapenmuseet och själva flygområdet. En perfekt plats för många passerade förbi.

På lördagen var det speciellt inbjudna gäster, Saab, Linköpings kommun och Försvaret. Enligt uppgift så var det 20000 besökare. På söndagen räknade man med att det skulle komma 75000 besökare, men det dåliga vädret gjorde att det inte kom så många. Det var ungefär lika många som på lördagen.

Det var många som tittade förbi oss och det som drog mest var nog min Saabo. De som tyckte det var roligast var nog alla barn. De var inne och kröp omkring och öppnade alla lådor.

Vi hade ett bra spektra av bilar från en Saab 92, som precis kommit tillbaka från Polen efter renovering till en Saab 900 CD på lördagen och en Saab 99-turbo på söndagen.

 

Trots vädret så var det en mycket trevlig helg och vi hoppas på att få komma tillbaka nästa gång det blir flygdagar.

 

Mera information om Östgöta Saabklubb:

www.ostgotasaabklubb.com

 

 

Text och bild

Roger Forssén

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.