Nästa artikel
Skön mix i Lycksele!
Motorveckan

Skön mix i Lycksele!

Publicerad 24 augusti 2010
Med en skön mix av bland annat veteranrally, gräsklippardragrace, Hawaii skotershow och en Concours de Charme kvalar Motorveckan i Lycksele sista veckan i juli in som ett intressant resmål för många motorintresserade.

Motorveckan i Lycksele är ett evenemang som har växt för varje år och tillhör nu ett av de största i Sverige med sina 9 dagar fullspäckade med olika aktiviteter. Fförra året kom över 30 000 besökare totalt!

Arrangörer är Lycksele Motorungdom, Norrlands Motorhistoriker, Lycksele Motorklubb, Pharaohs samt Lappland City Cruisers vilket också på ett naturligt sätt borgar för en intressant bredd i utbudet.


Vårt besök i Lapp-Stockholm hade planerats in till torsdagen under Motorveckan som bland annat bjöd på veteranmarknad samt moped- och snöskoterutställning på Stora Torget.

Det var utan tvekan ett brett utbud på veteranmarknaden med mycket bilrelaterat, massor med moppedelar och hela moppar och en Snöped som hörde till de mer udda fyndchanserna. Snöpeden tillverkades faktiskt i just Lycksele i ca 75 exemplar under åren 1965-67 av Karliverken och får väl ses som ett exempel av den obotliga entreprenör- och nybyggaranda som återfinns i dessa trakter.

Naturligtvis, för en veteranmarknad i dessa trakter, fanns även möjligheter att investera i en snöskoter i form av en Rajd från 1976 eller så kunde man nöja sig med att investera i en fräschare huv till sin Ockelbo. Själv nöjde jag mig dock med lite broschyrer samt ett prisvärt blinkersglas till en av saabarna därhemma.

Mopedutställningen bestod av ett trettiotal fina moppar, där framförallt en mysig Monark MCB E-type väckte minnen från tonåren. Skoterutställningen hade Yamaha Vintage Sweden ställt upp med och därmed var ju liksom märkestillhörighten redan avgjord. Ensidigheten förläts dock lätt när man såg Jörgen Gunnarssons läckra SRX 440 från 1980 i svart och guld.

Nästa års Motorvecka går av stapeln 23-30 juli 2011 och jag känner redan nu att jag kanske ska sträcka ut besöket over flera dagar för att pricka in ännu fler gobitar i programmet.

Mycket moppar till salu.

Trevlig fälg!

Minibikes!

Stabil bakvagn.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.