Bild
Nästa artikel
bilutställning

Storsatsning i Lahtis

Publicerad 12 maj 2008 (uppdaterad 16 december 2010)
Den 3-4 maj hölls för första gången Classic Motorshow i Lahtis. Det har aldrig förr gjorts en så här stor satsning i Finland på en utställning för klassiska fordon.

Huvudarrangören, Risto Laine, själv med ett förflutet inom historisk rallysport, hade med sin stab gjort en massiv insats för att skapa ett lyckat evenemang. Kultur- och idrottsministern, Stefan Wallin, stod som statsmaktens beskyddare för utställningen.
Tre stora hallar var välfyllda med bilar från klassiska veteranfordon till youngtimers. Motorcyklar och mopeder samt ett och annat nyttofordon hade också beretts plats.  Parkeringsplatsen utanför mässcentret hade reserverats för entusiastfordon som var äldre än 25 år.
Intill mässcentret pågick en uppvisningskörning i form av en backtävling med historiska rallybilar. Publiken fick också rösta på vilken utställningmonter de tyckte bäst om. Brittiska Ford-klubben vann tävlingen med sitt utmärkta tema kring campande ungdomar. Klubben vann en check på 2000 euro, inte alls illa!
När dörrarna slogs igen hade utställningen besökts av drygt 12 600 personer. Redan då kunde arrangören meddela att det blir en fortsättning nästa år.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.