Bild
Nästa artikel
Klassikersvängen Väst

Sväng i Borås!

Publicerad 5 juni 2013 (uppdaterad 5 juni 2013)
På lördag är det dags för Klassikersvängen Väst i Borås! Anmälningstiden har gått ut men kom och titta vid starten!

Inoljningen av utemöblerna kan vänta. Bege dig istället till Borås nu på lördag!

Klassikersvängen Väst genomförs då för första gången men konceptet är väl beprövat. En gång. Anmälningstiden för att delta har löpt ut men en titt i deltagarlistan utlovar en högintressant flora av vagnar. Kan en Toyota Celica HT hålla stången när en Panhard 24 BT hånler i backspegeln? Är Pontiac Catalina verkligen lämpad för rally och kommer norrmannen med sin Volvo-valp välja kreativa genvägar? Snart vet vi.

Som åskådare ges flera tillfällen att möta likasinnade och detaljgranska bilarna. Från klockan 10.00 och ett par timmar framåt fylls startfältet upp på parkeringen utanför Verktygsboden på Källbäcksrydsgatan 1. Nästan sextio ekipage är anmälda och startfältet sträcker sig från bilar som du glömt bort att du en gång tyckt om via beprövade folkhemshjältar till eleganter från brittiska öriket. En och annan uppstudsig italienare räknar vi också in.

Anländer du i egen pärla så finns det en särskild plats för dig; Sjuhäradsbygdens Motorhistoriker håller i entusiastparkeringen och magen mättas med grillad korv.

Här finns också möjligheten att beskåda delar av redaktionens vagnpark.

Idel solar på väderkartan i skrivande stund. Solbrickor på!

Vid 12.00 går starten och varje ekipage presenteras av chefredaktör Legelius. Rallyt sträcker sig över ca 11 mil och vi hoppas kunna börja vifta med den rutiga flaggan från 16-tiden. Målet är i Ulricehamn och här pågår Vattnets Dag med många aktiviteter. Som sagt, altanjobbet kan vänta.

Text Johan Gröndahl

God blandning i startfältet utlovas. Jaguar XK120...

...Volvo 780...

...Citroën B11...

...Toyota Celica...

...Saab 900 Turbo...

...och Lotus Cortina är några exempel.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.