Bild
Nästa artikel
kultrulle

Kjell Bergqvist kör Saab - igen!

Publicerad 11 september 2017 (uppdaterad 11 september 2017)
Blanda ihop ingredienserna Monte Carlo, Miss Universum, Kjell Bergqvist och så Saab 900 Turbo Cabriolet. Då får du Saabs reklamfilm "Snap your fingers". Vi satte Kjell Bergqvist i Klassikers projektbil Saab 900 Cabriolet 31 år efter inspelningen.
Miss Universum på Rivieran i åttiotalets läckraste cabriolet. Musiken gjordes av Mauro Scocco. 1986 gjorde Saab en produktfilm som egentligen tänkt för användning på bilsalonger och återförsäljarkonferenser. Men med Youtube har den fått ett nytt liv.

På våren 1986 fick skådespelaren Kjell Bergqvist ett telefonsamtal. Ville han vara med i en produktfilm för en ny Saab. Miss Universum skulle också vara med. I filmen kör Kjell Berqvist runt i Monte Carlo, Juan-les-Pins och Antibes. 

– Det var något speciellt att köra en helt ny bil och Saabs första cabriolet. Solen sken och det vara bara att sitta i en bil, det var ett riktigt smörjobb, säger Kjell Bergqvist. 

Under inspelningsveckan vid Medelhavet gnistrade det till mellan Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding. Men det dröjde två år innan de blev ett par. De var sedan gifta i tolv år och fick två döttrar. Men någon Saab cabriolet blev det aldrig för Kjell. Nu får han chansen att köra en 900 Cabriolet igen - nämligen Klassikers projektbil.

Läs hela artikeln om den kultförklarade Saabfilmen i Klassiker nr 8/2017 – ute i butik den 12 september.

Kjell Bergqvist kör Klassikers Saab 900 Cabriolet, för 31 år sedan körde han en 900 cabriolet på Rivieran under inspelningen av en produktfilm för Saab.

Våren 1986 i Monte Carlo, 2017 på Söder i Stockholm. Samma bilmodell och samma Kjell Bergqvist.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.