Bild
Nästa artikel
ARNE

Folkvagn och bilräddningen

Publicerad 17 april 2011 (uppdaterad 2 maj 2011)
Jag och min äldsta dotter Sanna är ute på en cykeltur runt Midsommarkransen. Det är i slutet av 70-talet. Vid …

… Shellmacken på Hägerstensvägen finns ett flerbilsgarage för de boende i området. En garageport är öppen och jag kan se att det mekas med en äldre Folkvagn. Jag blir nyfiken och åker närmare, nu ser jag att det är en 57:a som just ska byta hjul.

”Vilken fin bil du har”, säger jag och får till svar att den gamla bilen har gjort sitt, nu ska den till skroten. Det enda värdet fanns enligt ägaren i de fina vinterdäcken. Vad kostar däcken undrade jag. ”Jag vill ha 600 för däcken och då får du bilen på köpet” säger killen.

Bilen hade ärvts av en släkting och hade bara gått 10 000 mil men nu stod den i vägen för en nyare bil som ville in i garaget. Jag köpte bilen som var helt rostfri men matt i lacken och lite sliten koppling. Under sommaren användes bilen flitigt för att senare säljas till Lasse Widman, en riktig veteranbilsälskare och medlem i MHS, Motorhistoriska sällskapet.

Jag tror faktiskt att han har bilen kvar än i dag.

Bubblan från 1957 som räddades från skroten var i ganska bra skick men jag skaffade en reservdelsbil för säkerhets skull, visserligen en 54:a, men ändå.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.